Naujienos

Erasmus+ KA1 projekto darbo stebėjimo vizitas Kroatijoje

Written on .

7   Spalio 15 - 21 dienomis Šilalės rajono Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos mokytojos Asta Racevičienė, Neringa Bankauskienė bei Rita Kėblienė dalyvavo darbo stebėjimo veikloje Rijekoje (Kroatija).

   Bendros veiklos su kitų šalių kolegomis suteikė galimybę pasidalyti turima patirtimi, įgyti naujų žinių organizuojant komandinį darbą, kuriant palankią bei inovatyvią aplinką ugdymui ir ugdymuisi. Pažintis su su Kroatijos švietimo sistema atskleidė ugdymo proceso organizavimo ypatumus, pamokos vadybos specifiką. Stebėtos anglų kalbos pamokas Dante suaugusiųjų mokykloje (Ustanova za obrazovanje odraslih Dante mokykloje), Rijekoje bei Adria tarptautinėje mokykloje (Adria International School), Opatijoje. Dalyvauta etikos  ir literatūros pamokose 9 klasėje bei vokiečių kalbos ir matematikos pamokose pradinio ugdymo 4 klasėje. Pamokų stebėjimas bei dalyvavimas veiklose leido įgyti žinių sėkmingos komandos subūrimui ugdymo procese;  pastebėti, kokiomis savybėmis turi pasižymėti komandos lyderis – mokytojas/ mokinys -  bei suprasti komandinio darbo kaip ugdymo metodo ir siekiamų rezultatų tiesioginį ryšį. Svarbus akcentas – stiprinant mokytojo – komandos nario- savybes – pozityvių santykių sukūrimas klasėje, o tai įtakoja  asmenybės augimą komandoje.

   Erasmus+KA1 projektas“ „Asmenybės ūgčiai palanki komanda“ (Nr. 2023-1-LT01-KA122-SCH-000132177) finansuojamas remiant Europos Komisijai.

   „Projektas finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis. Tačiau išreiškiamas požiūris ar nuomonė yra tik autoriaus (-ių) ir tai nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Švietimo mainų paramos fondo požiūrį ar nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei dotaciją teikianti institucija negali būti laikoma už juos atsakinga“.

Spausdinti