Naujienos

Gimnazijoje paminėta Tolerancijos diena

Written on .

tolerancija3

Lapkričio 16-ąją minima Tarptautinė tolerancijos diena, kurią inicijuoja Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti. Šiais  metais Tolerancijos dienos simbolis  yra Tolerancijos dėlionė. Dėlionės tema reiškia, jog mūsų visuomenė kaip dėlionė sudaryta iš skirtingų gabalėlių, kuriuos sujungus  gauname visos visuomenės paveikslą.

Šią dieną paminėjo ir  mūsų gimnazistai, kurie vadovaujami mokyklos švietimo pagalbos specialistų grupės narių ir etikos mokytojos Daivos Bukauskienės kartu aptarė svarbius klausimus: kokią mūsų visuomenę mato mokiniai, ar pastebi nepakantumo, netolerancijos atvejų mokykloje, klasėje, artimiausioje aplinkoje, ar yra tolerancijos ribos. Mokiniai taip pat kalbėjo, kad toleravimas negali virsti abejingumu, kaip netolerancija kitokiam gali tapti agresija prieš kitą asmenį, žmonių grupę. Vėliau gimnazistai piešė, klijavo, karpė dėliones bei jas įamžino nuotraukose.

    Į Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimą buvo įtraukti įvairaus amžiaus mokiniai. Kuo anksčiau jaunas žmogus supras ir žinos tolerancijos žodžio reikšmę, tuo daugiau supratimo, užuojautos, gerumo bus mūsų visuomenėje.

 Daiva Bukauskienė, etikos mokytoja

Spausdinti