Naujienos

ERASMUS+ „virusas“ stipresnis už pandemiją

Written on .

ERASMUS finansŠilalės r. Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazija pradeda vykdyti dvejų metų Erasmus+ mokyklų mainų partnerystės projektą „Sports is a Game, No Fight Let’s Play“ („Sportas yra žaidimas, nereikia kovoti, žaiskime“).

   Projektą koordinuoja mūsų gimnazija, partneriai yra mokyklos iš Rumunijos (specialiojo ugdymo mokykla TG Žiu), Italijos (profesinio rengimo vidurinė mokykla Termolyje), Turkijos (licėjus Stambule). Deja, dėl neaiškios pandeminės situacijos iš projekto pasitraukė mokykla iš Graikijos.

   Planuojama, kad mokymuose mokytojams ir keturiuose trumpalaikiuose moksleivių grupių mainų susitikimuose dalyvaus 80 mokinių ir 48 mokytojai iš visų šalių partnerių. Neatmetama ir galimybė dalį veiklų organizuoti internetu.

   Projekte dalyvaujantys mokiniai, dirbdami mokyklose ir tarptautinėse komandose, įgis žinių, kaip sumažinti smurtą, patyčias, neapykantą, gerins bendravimo anglų kalba gebėjimus bei socialinius įgūdžius.

   Projekto „Sports is a game, no fight let’s play” vykdymui Europos Komisija skyrė 33756 eurus, programos „Erasmus+“ švietimo ir mokymo sritį Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Neringa Bankauskienė, projekto koordinatorė

Spausdinti