Naujienos

Europos Kalbų dienos iššūkis priimtas

Written on .

Šeštadienį, rugsėjo 26 d., Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijoje vyko pamokos. Visa mokykla (išskyrus abiturientus) mokėsi nuotoliniu būdu.
             Pirma pamoka buvo skirta Europos kalbų dienai paminėti. 5 - gimnazijos III klasių mokiniai priėmė Europos kalbų dienos 2020 iššūkį, priverčiantį susimąstyti, kodėl privaloma mokėti daugiau nei vieną užsienio kalbą. Laukuviškiai sprendė galvosūkį ,,Europos kalbos“(parengė anglų kalbos mokytoja Neringa Bankauskienė). Reikėjo surasti paslėptus kalbų pavadinimus ir išsiaiškinti, kokios tai kalbos.


              Spręsdama galvosūkį, savo nuostabai, sužinojau, kad magyar reiškia vengrų kalba vengriškai, o Vengrija - Magyarország.
           Gimnazijos kalbų mokytojos džiaugiasi, kad mokiniai noriai įsijungė į žaidimą, operatyviai, aktyviai, greitai sprendė galvosūkį, kruopščiai spalvino atsakymus. Vieni skubėjo būti pirmi, kai kas net į sąsiuvinius perrašė atpažintų kalbų vertimą į lietuvių kalbą. Žodžiu, buvo smagu!
            Nuoširdžiai dėkojame tėveliams, ypač mamytėms, kad kartu su vaikais šventė Europos kalbų dieną. Be abejo, jie supranta kalbų naudą ir skatina savo vaikus mokytis ne tik anglų kalbos.
            Pamokos rezultatai! Kiek, oficialiais duomenimis, mokinių įveikė galvosūkį, atpažino kalbas ir atsakymus atsiuntė mokytojoms: 5a klasė iš 15- 9, 5b klasė visi 16, 6 klasė iš 21- 15, 7a klasė iš 14- 11, 7b klasė iš 20- 17, 8 klasė iš 20- 18, gimnazijos I klasė iš 28- daugiau nei pusė, gimnazijos II klasė iš 21- 14, gimnazijos III klasė- visi 22.

              P. S. Linkime noro ir ryžto mokytis kalbų!

                                                                                                                                                                                          Aurelija Bitinienė, rusų kalbos mokytoja

Spausdinti