Naujienos

Tarptautinė vaikų knygos diena „Žodžių muzika“

Written on .

children book          Kai skaitome, mūsų mintys auginasi sparnus.

          Kai rašome, mūsų pirštai dainuoja. Margarita Engle

    Šiandien mūsų penktokai ir mokykloje per lietuvių kalbos pamokas, ir namie skaito gražiausias Hanso Christiano Anderseno pasakas. Juk balandžio 2-oji didžiojo danų pasakininko gimtadienis. Mokytoja Zita Siautilienė vaikams priminė, kad „Bjaurusis ančiukas“, „Coliukė“, „Mergaitė su degtukais“, „Karalaitė ant žirnio“, „Undinėlė“ ir kitos pasakos yra gražiausia dovana ne vienai žmonių kartai.
    Nuo 1967 m. pasaulyje balandžio 2 d. minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena. Nuo tol šventę kasmet remia kurios nors šalies IBBY (Tarptautinė vaikų knygos taryba) skyrius. Tos šalies rašytojas parašo visuomenei laišką-kreipimąsi, o dailininkas kuria plakatą knygos ir skaitymo tema.
    2021 metų šventės rėmėjas – Jungtinių Amerikos Valstijų IBBY skyrius. Kreipimosi tekstą „Žodžių muzika“ parašė Kubos ir Amerikos poetė Margarita Engle, o plakatą sukūrė Brazilijos dailininkas Rogeris Mello.

Rogeris mello

   

    2019 metų Tarptautinės vaikų knygos dienos rėmėju buvo Lietuva. Šiai progai vaikų knygų iliustruotojas ir vaikų knygų autorius Kęstutis Kasparavičius nupiešė plakatą ir parašė laišką-kreipimąsi, kurio pagrindinė idėja – „Knygos padeda neskubėti“.
    Palinkėkime vieni kitiems įdomių knygų. Nenuobodžiaukime! Skaitykime, aukime, laisvėkime, tobulėkime!

               Aurelija Bitinienė, kalbų metodinės grupės pirmininkė

Spausdinti