Naujienos

„Mes norime būti laisvi“. Virtualus šokio susitikimas Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijoje

Written on .

   kovo 11 veliavosPrieš 31 metus Lietuva dar kartą iškovojo laisvę. Laisvė mums iškovota. Mes norime būti laisvi.

   Šiandien drąsiai sakome: didžiuojuosi savo tėvyne, esu lietuvis, esu pasaulio pilietis, myliu mamą ir tėtį, džiaugiuosi savo draugais, gerbiu mokyklą, esu atsakingas mokinys, su viltimi kuriu savo ateitį...
    Kovo 11- oji... Kaip svarbu suprasti ją, džiaugtis ir švęsti!

    Valstybės Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga mūsų gimnazijos mokiniai, jų tėveliai ir mokytojai susitiko virtualiai ir linksmai pašoko jau beveik užmirštą liaudies šokį „Sėjau rūtą, sėjau mėtą“. Bendras mūsų darbas puikiai pavyko. Džiaugiamės dalyvių gera nuotaika ir lengvu šokio žingsneliu!

    ŽIŪRĖTI 1

    Šokis „Sėjau rūtą“ sujungė įvairiose šalyse gyvenančius lietuvių vaikus. Smalsu, kaip jiems sekėsi išmokti žingsnius ir pataikyti į muzikos ritmą. Originalią idėją sukviesti pasaulio lietuviukus bendram virtualiam šokiui „Sėjau rūtą“ ir padovanoti dovaną gimtinei pasiūlė Toskanos lietuvių bendruomenė Italijoje ir Lietuvos šokio studija „Hatora“. Mūsų gimnazija toje iniciatyvoje nedalyvavo, bet pasiskolino gražią mintį. Vaizdo pamoką paruošė ir šokio žingsnius priminė mokytoja Olga Jogminienė.

    ŽIŪRĖTI 2

    Jūsų, mieli bičiuliai, šokio vaizdo įrašų sulaukėme tiek, kad turėjome kurti ir trečią filmą. Gimnazijos inžinierius kompiuterininkas Mantas Marozas, kuris ne vieną dieną montavo šventinį bendrą šokį, pasiūlė patikrinti mūsų atidumą: įdomu, ar pastebėsite, kuo šis filmas skiriasi nuo pirmųjų.

    ŽIŪRĖTI 3

    Labai dėkojame mažiesiems ir didiesiems virtualaus susitikimo dalyviams už aktyvų ir originalų dalyvavimą. Dėkojame mokinių tėveliams, klasių ir grupių auklėtojams už prasmingos idėjos palaikymą.

    Šokio susitikimo organizatoriai nuoširdžiai sveikina visą Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos bendruomenę su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo švente, linki meilės, geros sveikatos, ištvermės, pozityvių minčių, kūrybingumo ir didžiausios sėkmės.

    Branginkime istorinę tiesą, kurkime ir švęskime Lietuvą, būkime vieningi ir laisvi!

Aurelija Bitinienė, metodinės tarybos pirmininkė

Spausdinti